Azu po tatarsku |
400 g hovězí roštěné • 2 cibule • 4 lžíce rajského protlaku • 4 kyselé okurky • 3 lžíce oleje • hovězí vývar dle potřeby • 1 lžíci hladké mouky • bobkový list • celý pepř • nové koření • sůl • cukr • máslo
Postup:
Maso si nakrájíme na menší nudličky, opepříme, zalijeme trochou oleje a necháme dvě hodiny odpočinout. Na pánvi rozpálíme olej, maso do něj vložíme a zprudka asi čtyři minuty opékáme. Maso vyjmeme, do výpeku dáme nakrájenou cibuli, trochu cukru, směs necháme zezlátnout, přidáme protlak, koření, podlijeme vývarem, vrátíme maso, které jsme osolili, dusíme asi deset minut.
Pak přidáme na kostičky nakrájené okurky a oříšek másla, který jsme obalili v hladké mouce. Podáváme nejlépe s dušenou rýží.
Dobrou chuť!